De 5 voordelen van Fixi als SaaS-oplossing

Wat is het beleid van jouw gemeente bij de aanschaf van nieuwe oplossingen? Gaat de voorkeur uit naar volledig ontzorgd worden vanuit de cloud of beheren jullie de oplossing liever zelf? Fixi is dé SaaS-oplossing op het gebied van meldingen openbare ruimte. De data over de openbare ruimte in jouw gemeente blijft nog steeds van jou maar dan zonder de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en het beheer van de software. Dat scheelt een hoop tijd en daarmee ook kosten.

Welke voordelen biedt Software-as-a-Service voor mij als gemeente? Het antwoord op deze vraag zal voor elke gemeente anders zijn. Dit hangt namelijk af van hoe je als gemeente georganiseerd bent en welke ambities of doelstellingen je als gemeente hebt. De meest gehoorde voordelen zijn samen te vatten in onderstaande 5 punten:

  • De implementatie is snel en eenvoudig
  • Ontwikkeld op basis van ervaringen uit de praktijk
  • Geen investering in hardware nodig
  • De oplossing draait altijd op de laatste versie
  • Kostenbesparing

Wat levert het jou als gemeente dan op als je kiest voor Fixi als oplossing voor meldingen in de openbare ruimte? Aan de hand van bovenstaande voordelen lichten we dit graag toe.

 

Hexagon-1 Snelle en eenvoudige implementatie

De implementatie van Fixi duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. Hierin ligt voornamelijk de focus op het werkproces en de keuzes in de inrichting. Het project start met een interactieve kick-off waarin de leden van de projectgroep geïnformeerd worden over de te maken keuzes. Aan de hand van een handige checklist worden deze keuzes vastgelegd wat tevens ook de basis is voor de inrichting van Fixi. Hoe sneller je als projectteam hierin besluiten neemt, hoe eerder je aan de slag kan. De consultant richt aan de hand van jullie keuzes de omgeving in en geeft de applicatiebeheerder een training hoe deze instellingen zelf makkelijk weer aangepast kunnen worden. Zodra jullie tevreden zijn over deze keuzes en alle medewerkers in het proces weten wat hun taak en verantwoordelijkheid is kunnen jullie live. De doorlooptijd van de implementatie zit dan ook met name in onderlinge werkafspraken die gezamenlijk zorgen voor goede dienstverlening aan de inwoners van jouw gemeente. Vergeet dan ook niet om je collega van communicatie onderdeel te maken van de projectgroep. Zij zijn de expert op het gebied van communicatie naar inwoners toe. Vanuit het project helpen wij daar graag nog een handje bij met een handige communicatiekit en onze ervaringen uit buurgemeenten.

 

Hexagon-2 Hoe doen ze dat bij mijn buurgemeente?

Elke gemeente heeft zijn eigen ervaringen met wat wel en wat niet goed werkt in de dienstverlening naar inwoners als het gaat om meldingen in de openbare ruimte. Het is dan ook niet nodig om zelf het wiel weer opnieuw uit te vinden. Maak gebruik van de kennis en ervaring van jouw buurgemeente. Bij Fixi gebruiken wij de ervaringen van onze eindgebruikers als bron van informatie om het platform verder door te ontwikkelen. Gemeenten maken hiervoor gebruik van een online gebruikersforum waar ideeën en wensen gedeeld kunnen worden. Maar ook inwoners zijn een belangrijke bron van feedback, via de App en Play-store ontvangen wij dagelijks feedback. Doordat wij Fixi aanbieden als standaard SaaS-oplossing aan gemeenten zijn nieuwe ontwikkelingen altijd direct voor alle gemeenten beschikbaar. "Zo vroeg gemeente Stichtse Vecht ons om het mogelijk te maken om per categorie standaard antwoorden in te stellen. Dankzij deze wens profiteren alle Fixi gebruikers vandaag de dag nog dagelijks van deze mogelijkheid om snel te kunnen reageren naar de melder."

 

Hexagon-3 De infrastructuur staat al voor je klaar

Een van de voordelen van Fixi is dat de infrastructuur van de software al voor jou klaar staat. Beveiliging en back-upinfrastructuur zijn standaard aanwezig en je hoeft als gemeente dus niet meer te investeren in de aanschaf van hardware. Hiermee komt er een einde aan een periode van het moeten balanceren met beschikbare servercapaciteit in jouw gemeente.

 

Hexagon-4 Altijd up-to-date

Met een SaaS-oplossing hoef je je geen zorgen te maken over het moeten installeren en testen van nieuwe releases. Dat wordt allemaal uit handen genomen. Het ontwikkelteam van Fixi werkt in sprints van twee weken wat ervoor zorgt dat er niet alleen elke twee weken een nieuwe release van www.fixi.nl vrijgegeven wordt, maar ook de apps in de de App Store en Play Store continue up-to-date zijn. Elke gebruiker beschikt na een update direct over de nieuwste versie van ons platform. Voorafgaand aan een release ontvangt de gemeente een overzicht met alle wijzigingen. Op deze manier mist jouw gemeente niets van Fixi.

 

Hexagon-5 Bespaar tijd en geld op het beheer van software

Wat levert Fixi als SaaS-oplossing ons dan op onder aan de streep? Deze rekensom zal elke gemeente voor zichzelf moeten maken. Met ons platform is ons primaire doel om het proces meldingen buitenruimte optimaal te ondersteunen. Door daarnaast gebruik te maken van de nieuwste technieken kunnen we snel nieuwe functionaliteiten beschikbaar stellen aan onze klanten en maken we het beheer van onze oplossing ook nog eens extra eenvoudig. Op deze manier kan de functioneel beheerder zich focussen op het proces in plaats van op de software.