Personeelstekort? Decos lanceert de Functioneel Beheer Dienst!

Binnen overheidsorganisaties hoeven applicatiebeheerders niet te klagen over verveling. Ze hebben het druk zat en kunnen wel wat hulp gebruiken. Maar door personeelstekort is het lastig om aan goede functioneel beheerders te komen. Maak kennis met de oplossing die wij nu bieden: de Functioneel Beheer Dienst.

Het personeelstekort in de IT blijft groeien. Inmiddels zegt 42 procent van de Nederlandse IT-dienstverleners dat het tekort aan arbeidskrachten het grootste obstakel is voor groei. Ondertussen groeit het werk applicatiebeheerders bij overheden, in de zorg en het onderwijs over het hoofd. Vaak gaat het om parttimers met een flink takenpakket. In geval van ziekte, vakantie of zwangerschap wordt de krapte nog nijpender.

Stel geen lagere eisen door een personeelstekort

Met het Actieplan Groene en Digitale Banen wil het kabinet het personeelstekort aanpakken, samen met de werkgevers en het onderwijs. Hoewel de ambities van de regering toe te juichen zijn, zal het enige tijd duren voordat dit plan zijn vruchten afwerpt.

Dus blijft het voorlopig lastig om IT’ers te vinden, met name professionals met de juiste skills. Er zijn inmiddels werkgevers die hun eisen hebben verlaagd, maar wij vinden dat dit de oplossing niet mag zijn. Vanwege diverse klantverzoeken voor langdurigere ondersteuning van applicatiebeheerders breiden we onze dienstverlening uit.

Beheer as a service

Organisaties die een structureel tekort hebben op het gebied van functioneel applicatiebeheer en/of zich willen focussen op kerntaken, kunnen vanaf nu een abonnement nemen op een JOIN-gecertificeerde functioneel beheerders.

Voor een vast bedrag per maand kunnen onze functioneel beheerders altijd inspringen; we hebben namelijk een compleet team samengesteld, zodat er altijd iemand beschikbaar is. Bovendien is de hele pool JOIN-gecertificeerd: elke beheerder kent de ins en outs van JOIN, de ontwikkelingen in de markt, beveiligingszaken en ga zo maar door.

Functioneel Beheer of een Digital Professional?

Nu denk je als oplettende Decos-klant wellicht: hee, deze dienst lijkt toch wel erg op die van de Digital Professionals. Digital Professionals kunnen inderdaad ook worden ingezet voor Functioneel Beheer, maar er zijn een paar grote verschillen.

Om jou te helpen met de juiste keuze zetten we de verschillen nog even op een rijtje:

  • De Functioneel Beheer Dienst is een doorlopend abonnement, terwijl je Digital Professionals inhuurt op basis van uren.
  • Onze Functioneel Beheerders gaan aan de slag voor een periode van tenminste enkele maanden. Digital Professionals kan je inzetten voor projecten en kortere periodes.
  • Het team van Functioneel Beheerders werkt volledig remote. Onze Digital Professionals werken vaak vanaf locatie.

Er is ook een overeenkomst: beide diensten worden ingevuld door de beste JOIN-experts in de markt. Wil je alle ins en outs weten van de Functioneel Beheer Dienst? Hier vind je meer informatie.