Decos gecertificeerd voor drie internationale normen voor beveiliging, kwaliteit en servicemanagement

Na een intensief auditproces waarbij al onze afdelingen zijn betrokken, heeft Decos deze maand drie verklaringen van compliancy ontvangen voor de internationale standaarden voor informatiebeveiliging (ISO 27001:2022), kwaliteitsmanagement (ISO 9001:2015) en IT-servicemanagement (ISO 20000-1:2018).

“Natuurlijk werken wij al jaren aan de waarborging van de kwaliteit van onze producten en diensten, maar met deze certificeringen is dat nu ook onafhankelijk aangetoond.”, aldus Jan Batenburg, product owner IT & Security.

Met deze certificeringen is officieel vastgelegd dat de interne processen en documentatie van Decos voldoen aan een lange lijst eisen op het gebied van beveiliging, kwaliteit en servicemanagement.

Van 2 naar 4 ISO-certificaten

Decos is al sinds jaar en dag gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging (ISO 27001). De afgelopen jaren werd daarbij gekeken naar de eisen die zijn opgesteld in 2013. Sinds vorig jaar is deze normering aangescherpt met onder andere 10 nieuwe controls, om daarmee aan te sluiten op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onder andere cloudservices en privacy.

Naast deze aangescherpte ISO-normering, heeft Decos het aantal certificaten uitgebreid. Het ISO 9001-certificaat toont aan dat Decos een gedocumenteerd kwaliteitsmanagement-systeem heeft geïmplementeerd. Dit systeem richt zich op het voldoen aan de behoeften van klanten, het voldoen aan wettelijke vereisten en het streven naar voortdurende verbetering van de bedrijfsprocessen.

De ISO 20000-certificering toont aan dat onze organisatie voldoet aan een strikt eisenpakket voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige IT-services. Tot slot beschikt JOIN Zaak & Document sinds 2021 over een NEN-ISO 16175 certificaat. Dit is de opvolger van de NEN 2082. Hiermee wordt aangetoond dat de applicatie voldoet aan meer dan 150 eisen en richtlijnen voor informatie- en archiefmanagement.

Meer informatie over onze interne processen op het gebied van beveiliging en kwaliteitscontrole vind je in ons Trust Center