Maak kennis met onze nieuwe digital professionals Felix en Charlotte

Digital Professionals zijn onze junior consultants, die je kunnen helpen om de digitalisatie van jouw organisatie naar een hoger plan te tillen. Deze maand zijn er twee nieuwe Digital Professionals begonnen die staan te popelen om jouw organisatie te ondersteunen! Ze stellen zich graag aan je voor.

Felix cirkel

Felix

Mijn naam is Felix van Gelderen en ik ben sinds kort Digital Professional bij Decos. Naast mijn studie Archeologie heb ik ongeveer twee jaar een parttime communicatiefunctie vervuld bij een digitaal data archief voor wetenschapsdata bij een departement van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW). Hier groeide mijn interesse voor digitalisering van (wetenschappelijke) data-archieven en herkende ik de potentie van digitalisering. Ik heb hier ontdekt dat ik mijn kennis op digitaal vlak verder wilde verbreden en een functie wil vervullen waarbij ik mij wat meer kon focussen op hedendaagse innovaties. Deze uitdaging heb ik gevonden bij Decos.

Data en digitalisering
In mijn functie bij de KNAW boog ik wetenschappelijke artikelen op het gebied van data en digitalisering om naar begrijpelijke populairwetenschappelijke teksten en nieuwsberichten. Ter bevordering van data(her)gebruik en -archivering binnen verschillende wetenschapsdomeinen en brede data-gerelateerde doelgroepen. In mijn functie als Digital Professional ben ik de schakel tussen de behoeftes van de klant en de mogelijkheden die Decos te bieden heeft. Ik zoek graag de mogelijkheden uit die kunnen leiden tot verbetering en pas toe wat ik geleerd heb bij Decos om eventuele problemen op te lossen.

Koken en fotograferen
In mijn vrije tijd experimenteer ik graag in de keuken. Van uitgebreid barbecueën tot brood bakken. Ik probeer vaak nieuwe recepten, van vlees tot vis en vegetarisch. Daarnaast kan ik mijn creativiteit goed kwijt in fotografie en fotobewerking. Beide hobby’s ontwikkel ik door veel te lezen in boeken en via digitale platforms. Door te experimenteren leer ik veel nieuwe technieken en deze manier van werken pas ik dan ook graag toe in het dagelijks leven. Al doende leert men. Ik sta altijd open voor nieuwe manieren, om processen te verbeteren en te stroomlijnen.

Kort samengevat:

 • Ervaring met digitalisering van data-archieven
 • Leergierig naar hedendaagse innovaties
 • Wil graag processen stroomlijnen
 • Hobbykok en -fotograaf dankzij digitale platforms

 

CharlotteCharlotte

Mijn naam is Charlotte Schreuder. Ik ben een afgestudeerd criminoloog. Ik ben opgegroeid in een tijdperk waarin steeds meer digitalisering plaatsvind. Hierdoor kan ik mezelf snel wegwijs maken in verschillende systemen. Tijdens mijn studie heb ik geleerd hoe ik grondig onderzoek moet doen. Ik heb stage gelopen bij de overheid en heb hier procesmatig onderzoek gedaan. Ik moest hier zelf mijn weg vinden in complexe systemen.

Processen optimaliseren
Voor mijn onderzoek heb ik interviews gevoerd met verschillende belanghebbenden om verschillende perspectieven in beeld te brengen. De perspectieven heb ik vergeleken en op basis hiervan kon ik advies uitbrengen voor verbeteringen ten aanzien van een proces. Ik heb hiermee ervaring opgedaan in het inventariseren van behoeften vanuit verschillende partijen. Bij mijn onderzoek was ik de schakel tussen het bedrijf en de overheid. In mijn functie als Digital Professional fungeer ik ook als schakel tussen Decos en de klant; ik zal de behoeften van de klant moeten inventariseren. Daarnaast zal ik, zoals ik eerder ook al heb gedaan met andere systemen, mezelf JOIN eigen moeten maken, om de klanten te kunnen ondersteunen waar nodig.

Koken en doorzettingsvermogen
In mijn vrije tijd kook ik graag. Hierbij experimenteer ik met verschillende recepten, hier kan ik mijn creativiteit goed in kwijt. Het experimenteren kan een eigenschap zijn die goed van pas kan komen in mijn werk als Digital Professional. Door te experimenteren kan ik mezelf JOIN sneller eigen maken en wellicht ook bij problemen sneller tot oplossingen komen. Naast dat ik graag kook sport ik graag in de sportschool. Ik doe al vijf jaar aan krachttraining. Hierbij heb ik doorzettingsvermogen nodig en moet ik vasthoudend zijn om mijn doelen te behalen. Deze vasthoudendheid en doorzettingsvermogen zullen ook van pas komen bij mijn functie als Digital Professional. Ik zal niet snel opgeven wanneer een probleem niet meteen opgelost kan worden.

Kort samengevat:

 • Procesmatig aanpak om zich wegwijs te maken in complexe systemen
 • Ervaring als schakel tussen bedrijven en overheid
 • Experimenteert graag om tot een oplossing te komen
 • Geeft niet snel op!

Picture1

Wie zijn onze Digital Professionals?

Onze Digital Professionals zijn ambitieuze hoogopgeleide mensen met een HBO of WO-opleiding. Zij beginnen hun carrière bij ons en worden intern begeleid in alle facetten van onze branche: van customer support tot functioneel consultancy, van project management tot business consultancy. Hierin kunnen zij zelf aangeven wat zij interessant vinden. 

Onze Digital Professionals kunnen jouw organisatie helpen bij bijvoorbeeld...

 • Ondersteuning van applicatiebeheerders
 • Opstellen van handleidingen en geven van trainingen
 • Bieden van gebruikersondersteuning
 • Testen van applicaties
 • Inventarisatie en analyse van processen
 • Uitleggen hoe je beter zaakgericht kunt werken

Kan jouw organisatie de ondersteuning van Felix of Charlotte gebruiken? Neem dan contact met ons op.