Digital Professional Daan verbetert werkproces bij Schadefonds

In het najaar van 2018 doet zich een capaciteitsprobleem voor bij de IT-afdeling van het Schadefonds. Decos stelt voor om Young Professional Daan Hogewoning mee te laten werken. Een win-win situatie: het Schadefonds krijgt veel voorstellen en advies van Daan, terwijl Daan de mogelijkheid krijgt om zijn kennis te verbreden en te leren binnen een organisatie. Nóg een belangrijk pluspunt: er ontstaat een langdurige, betere relatie tussen de klant en de Young Professional. Samen met Daan ging ik langs bij applicatiebeheerder Rob om terug te blikken op zijn project.

‘’Het vraagstuk dat we hadden is door de inzet van Daan opgelost.’’
 – Rob van der Horst, applicatiebeheerder bij Schadefonds Den Haag

Rob van der Horst is werkzaam als applicatiebeheerder bij het Schadefonds in Den Haag. Het Schadefonds moet opschalen van één naar drie functioneel beheerders, en voor dit tijdelijke capaciteitsprobleem is Rob dringend op zoek naar een oplossing. Daarom start Daan Hogewoning in het najaar van 2018 als Young Professional om hem te ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden. Door zijn voormalig werk als Customer Support medewerker heeft Daan veel technische en functionele kennis die hij meeneemt naar het Schadefonds.

 

‘’Als support consultant ben je heel erg bezig met de technische werking van onze software. Als je op locatie bij de klant zit, moet je veel beter het proces begrijpen dan wanneer je op afstand helpt. Op deze manier ben ik veel meer gefocust op het automatiseren van de werkprocessen van de klant.’’ – Daan Hogewoning.

 

Een YP neemt het werkproces onder de loep

Soms komt het voor dat een functioneel beheerder niet alle mogelijkheden van JOIN kent. JOIN Zaaksysteem immers een tal aan mogelijkheden hoe je de software kunt gebruiken. In dat geval kan een Young Professional kijken of de mogelijkheden wel optimaal benut worden. Op locatie heb je niet alleen de mogelijkheid om de software beter te laten werken, maar ook verder te kijken. Er wordt een verdiepingsslag gemaakt op het werkproces. Het functioneel beheer team vond het fijn dat Daan fysiek aanwezig was en advies gaf waar nodig was.

 

De werkzaamheden

Daan gaat zich bij het Schadefonds bezighouden met het scanproces van fysieke brieven en documenten. Daan heeft dit proces sneller laten werken door het optimaliseren van de instellingen in de software. Een ander project is zijn verdiepingsslag in het testproces van het Schadefonds. Op deze manier heeft Daan een testplan op kunnen stellen zodat iedere versie van de software door een gedegen stappenplan gaat, zodat het getest is, waardoor het primaire proces in ieder geval goed blijft functioneren bij zo’n test. Daarnaast heeft Daan de nieuwe collega getraind in de voor hem nieuwe applicatie: JOIN. Daan kijkt zonder vooroordeel naar de werkprocessen van het Schadefonds. Hierdoor heeft Daan volgens Rob eigenlijk opties aangedragen die zij niet eerder voor ogen hadden.

 

Decos staat achter de Young Professional

Het inhuren van een Young Professional, betekent dat je een beetje héél Decos inhuurt. De Young Professional heeft altijd korte lijntjes naar zijn collega’s van Decos waar de klant direct voordeel van heeft. Een Young Professial weet bijvoorbeeld dat een probleem wordt veroorzaakt door een ‘bug’, en dat het in de volgende versie is opgelost. Het wordt op dat moment sneller opgelost voor de klant omdat de lijntjes kort zijn. ‘’Doordat hij gewoon fysiek bij ons op kantoor was, heeft hij alle gebruikers veel tips kunnen gegeven. We waren erg blij met de hulp en het advies van Daan!’’ aldus Rob.

 

Meer weten over de Young Professionals van Decos? Lees het hier!