JOIN Klantcontact: Common Ground avant la lettre

Common Ground is de nieuwe standaard voor gemeentelijke ICT-infrastructuur, waarbij het uitwisselen van gegevens centraal staat. Wij steunen deze beweging van harte. Sterker nog, we werkten al volgens de Common Ground-filosofie voordat er een naam voor bestond!

Common Ground helpt gemeenten om hun onafhankelijkheid te behouden ten opzichte van softwareleveranciers. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? De kern van het Common Ground-concept is dat de datalaag wordt losgetrokken van de applicatie die de gegevens gebruikt.

Dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo wordt data niet dubbel opgeslagen en werk je altijd met de meest actuele gegevens. Bovendien kies je zelf met welke applicaties je werkt en kun je op die manier je klanten zo goed mogelijk bedienen.

Lees voor een volledige uitleg van Common Ground de blog Waarom wij in Common Ground geloven.

 

Ken je dat niet ergens van?

Als klant van Decos komt deze beschrijving je wellicht bekend voor. Inderdaad, al jaren voordat er sprake was van Common Ground, presenteerden we in 2014 een klantcontactsysteem dat losstaat van ons eigen zaaksysteem. Doordat we JOIN Klantcontact kunnen koppelen aan diverse achterliggende applicaties, kan een medewerker heel eenvoudig alle benodigde informatie voor het beantwoorden van een vraag omhoog halen.

Deze manier van werken heeft een aantal voordelen. Gegevens zijn altijd actueel en veilig op één plaats opgeslagen. Ook het wisselen tussen systemen is niet meer nodig. In JOIN Klantcontact kan een medewerker bijvoorbeeld makkelijk een collega vinden, zien of deze persoon aanwezig is en zo niet een terugbelnotitie maken.

Wat we niet moeten vergeten: in een klantcontactcentrum werken allerlei verschillende mensen, die niet allemaal even veel IT-kennis hebben. Dat maakt een gebruiksvriendelijk pakket als JOIN Klantcontact ideaal. Na een uur of drie training kunnen de meeste mensen er wel mee overweg.

 

Common ground avant-la-lettre én in de toekomst

Daarom kun je JOIN Klantcontact zien als een vooraankondiging van Common Ground. Het is namelijk één grote verzameling van koppelingen, waarbij alle informatie wordt opgehaald uit externe bronnen. Intern spreken we wel van ‘Common Ground avant-la-lettre’.

Wil je meer weten over dit actuele onderwerp? Houd deze blog in de gaten, want de komende tijd zullen we nog vaker onze visie geven over Common Ground.

Ben je benieuwd hoe een klantcontactsysteem de dienstverlening van jouw organisatie kan verbeteren? Plan direct een vrijblijvende online demo. We horen graag van je!