De 6 dienst-verbeteraars van JOIN Klantcontact

Met JOIN Klantcontact houden we alle klantcontacttrends in de gaten en spelen we hier op in met slimme functionaliteiten. Dit zijn wat ons betreft de 6 belangrijkste functionaliteiten waarmee je de dienstverlening kan verbeteren.

 

Hexagon-1 Multichannel

Alle gangbare kanalen worden ondersteund, dus de gebruiker kan zelf kiezen of hij/zij wil communiceren via telefoon, e-mail, Facebook, Twitter of chat op de (gemeente)website.

 

Hexagon-2 Eenvoudig in gebruik

Met zo min mogelijk muisklikken, moet je bij de juiste informatie uitkomen. Dit zie je onder andere terug in de kennisbank: naast de gezochte informatie vind je ook betrokken collega’s (inclusief actuele beschikbaarheid) en aanverwante producten, nieuwsberichten en aantekeningen.

 

Hexagon-3 Informatie gebruiken, niet kopiëren

JOIN Klantcontact kan gekoppeld worden aan meer dan 100 andere systemen. Zo is alle benodigde informatie direct voorhanden, direct vanuit de bron. Alles blijft veilig op één plek opgeslagen en wijzigingen hoeven niet op meerdere plekken te worden gedaan.

 

Hexagon-4 Gegevens hergebruiken

Tijdens elk klantcontact (ongeacht het kanaal) wordt informatie opgeslagen die later weer gebruikt kan worden. Dit bespaart herhaal-handelingen. Dat is niet alleen fijn voor de klant, maar het bespaart ook tijd voor de medewerker.

 

Hexagon-5 Inzicht in de vragen

Je kan de dienstverlening pas écht ver-beteren, als je inzicht hebt in wat klanten vragen en hoe ze daarbij geholpen worden. Dit inzicht levert JOIN Klantcontact met heldere dashboards en automatische rapportages.

 

Hexagon-6 Iedereen doet mee

JOIN Klantcontact kan naast het frontoffice ook worden gebruikt door decentrale afdelingen die hun eigen klantcontacten willen beheren. Zij helpen bij de beantwoording van klantvragen door het behandelen van terugbelnotities en het beantwoorden van interne informatieverzoeken. Als bepaalde, vertrouwelijke informatie alleen voor hun afdeling zichtbaar moet zijn, dan kan dat ook.

 

Natuurlijk hoop ik dat ik je heb kunnen overtuigen met deze top 6 voordelen. Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Stel ze gerust. Wil je graag meer te weten komen over hoe JOIN Klantcontact opereert? Dan raad ik je aan om het volgende artikel te lezen: JOIN Klantcontact als spin in het web.