JOIN Klantcontact als een spin in het web

Wat is JOIN Klantcontact precies? In dit artikel leg ik het je graag uit als product owner. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen via onderstaande gegevens. Het JKC expert team helpt je graag. JOIN Klantcontact (JKC) is het hart van de front office. Alle inkomende vragen vanuit alle kanalen worden hier ontvangen en verwerkt. Hiervoor gebruikt JKC zoveel mogelijk informatie uit bronnen die de organisatie in gebruik heeft. De intelligente software zorgt voor verbindingen tussen de gekoppelde bronnen zodat gebruikers zonder moeite informatie gepresenteerd krijgen, nog voordat ze weten dat ze het nodig gaan hebben!


Nieuwe functionaliteiten

Een voorbeeld: Als een klant contact opneemt met de organisatie, en deze opgezocht wordt in een basisadministratie, dan zal JOIN Klantcontact automatisch op zoek gaan naar lopende zaken of recente contactmomenten. De gebruiker hoeft hier niet over na te denken, het zoeken naar de juiste gegevens neemt JKC op zich. Begin april is versie 4.1 van JKC uitgekomen. We hebben hard gewerkt om een aantal mooie functionaliteiten toe te voegen. Zo is er een koppeling ontwikkeld met Fixi, een app waarin burgers een melding kunnen doen over iets in openbare ruimte. Daarnaast is er een integratie gemaakt met een chatsysteem waarin een gemeentemedewerker in gesprek kan met de burger. En als laatste is er een koppeling gemaakt met Exchange. Kleuren; statussen en gehele dagplanningen worden nu gevisualiseerd in JKC, en zijn vervolgens te zien in de agenda. De gemeentemedewerker kan op deze manier een geheel eigen logische visualisatie maken in het systeem met als doel een taak af te maken.

 

Een essentiële schakel

JOIN Klantcontact is de verbindende schakel tussen de buitenwereld en de binnenwereld, ofwel de front- en back office. Klantvragen kunnen worden gedistribueerd naar specialisten. Op deze manier kunnen zij zelf contact opnemen met de klant, of een intern antwoord communiceren aan de collega van de frontoffice, zodat deze daarna met de geleverde informatie de klant kan informeren. Door de intelligente software zijn de lijntjes kort en kan er snel gehandeld worden. Op deze manier wordt er efficiënt gecommuniceerd tussen de backoffice; frontoffice en de inwoner. Als frontoffice is JKC de spin in het web.

 

Specialist in Klantcontact

Als spin in het web van klantcontacten is het essentieel om een specialist te zijn, generieke softwaresystemen die bijvoorbeeld ontwikkeld zijn om zaakgericht werken te ondersteunen zijn niet in staat om hetzelfde kwaliteitsniveau te behalen dat JOIN Klantcontact als Nederlandse standaard heeft neergezet. Dat is niet erg, maar wel een feit. U kunt gelukkig kiezen. JOIN Klantcontact werkt samen met ieder systeem. Het is immers jouw web, wij zijn slechts de spin!

 

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen via onderstaande gegevens. We leggen JKC en de nieuwe functionaliteiten ook uit in video’s en podcasts. Neem vooral een kijkje op ons YouTubekanaal. Het JKC expert team helpt je graag!