Wat is de status van jouw cloud ambitie?  

Steeds meer klanten maken gebruik van onze cloud-oplossingen. In 2018 zijn veel Decos-klanten overgestapt van lokale installaties naar de Decos cloud. Daaronder bevinden zich bijvoorbeeld ook álle klanten die we vorig jaar nieuw hebben mogen verwelkomen. Zo gaan we met zijn allen volop mee in een niet te stoppen wereldwijde trend, waarbij steeds meer organisaties gebruik maken van cloud-oplossingen. Breng jij je digitale ambities ook naar een hoger plan met onze cloud services?  

Cloud: een niet te stoppen trend 

Onderzoek toont aan dat in 2020 – dat is dus al volgend jaar (!) – tussen de 60% en 70% van het ICT-budget cloud-gebaseerd zal zijn. Simpelweg omdat de nieuwste technologieën worden ontwikkeld voor cloud-oplossingen.

“Veel gemeenten zien in dat de cloud een belangrijke stap is in het vergroten van hun betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid,” aldus Bas Taalman, Commercieel Directeur van Decos. “We zijn erg trots dat er inmiddels vele bestaande en nieuwe klanten de overstap naar onze cloud-oplossingen gemaakt hebben. We begrijpen heel goed dat het geen eenvoudige stap is om je zaaksysteem over te brengen naar de cloud. Vaak is het onderdeel van de ‘cloud-tenzij’ strategie waarvoor onze klanten steeds vaker kiezen.”  

 

Lokaal, hybride of cloud?  

Wij zien in de praktijk vaak een hybride situatie, simpel gezegd: een lokale installatie gecombineerd met cloud-oplossingen. Dit is een trend die we ook in 2019 nog veel zullen zien, omdat de meeste organisaties nog veel producten lokaal geïnstalleerd hebben en een 100% cloud strategie nu nog een stap te ver voor hen is. 

Deze hybride situatie werkt overigens prima in de praktijk. “Er is geen enkele klant die vanuit de architectuur hinder ondervindt van deze hybride mix van lokale en cloud oplossingen,” licht Bas toe. “We begrijpen heel goed dat onze klanten nog in een overgangssituatie zitten, waarin lokaal geïnstalleerde software in ieder geval voorlopig nog moet blijven draaien. Per klant zoeken we daarom specifiek naar een model dat goed bij hen past.” Decos ontwikkelt alle nieuwe software sinds de afgelopen jaren in de cloud. Een voorbeeld hiervan is de JOIN Mobile app, andere cloud oplossingen zijn Fixi, Leerlingenvervoer

  

Samenwerkende gemeenten & zaakgericht werken in de cloud 

Behalve bestaande Decos-klanten helpen we ook nieuwe klanten bij de overstap naar zaakgericht werken in de cloud. Het is anno 2019 echt een uitzondering wanneer een klant niet op zoek is naar een cloud gebaseerd zaaksysteem. Ook voor samenwerkende gemeenten is cloud een absolute eis. Zo is het samenwerkingsverband van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen al jarenlang een loyale Decos-klant, die van verschillende lokale situaties naar één cloud-omgeving is gegaan. “In 2018 hebben wij ook nieuwe samenwerkende gemeenten zoals  Beekdaelen, Bevelanden en Hoeksche Waard mogen helpen bij de overstap naar hun nieuwe cloud zaaksysteem. De ervaring die wij in de afgelopen jaren in samenwerking met onze gespecialiseerde partners hebben opgebouwd in het bieden van cloud oplossingen vertaalt zich naar een betrouwbare, veilige en schaalbare omgeving voor onze klanten.”  

Wij zijn razend nieuwsgierig hoe jouw organisatie staat ten opzichte van zaakgericht werken in de cloud. Wij delen graag onze cloud ervaring, cloud factsheets en cloud tips. Neem gerust contact met ons op, wij gaan graag met je in gesprek!  

 

 Neem contact met ons op