.NET Developer bij Decos?

Wij zoeken een .NET Developer. Zoals honderden andere organisaties. Coolblue, Booking.com, Defensie: het is maar een greep uit de bedrijven die net als wij op zoek zijn naar de beste technische mensen. Daarnaast zijn  zij ook nog eens  groter en bekender dan Decos... maar wij zijn toch écht de leukste werkgever. Vraag het maar aan Roald. Want waarom reis je anders elke dag van Den Hoorn naar Noordwijk als je de banen voor het uitzoeken hebt?

 

Waarom is Roald developer bij Decos? 

Onze .NET developer Roald werkt nu zo’n 2 jaar bij Decos. Hij solliciteerde nadat hij onze CEO op Bright TV had horen spreken over onze toekomstvisie, over papierloos werken en onze receptierobot. Binnen 1 week was het contract getekend en sindsdien loopt hij hier erg tevreden rond. Nu we weer een vacature voor .NET developer hebben, vraag ik hem er nog eens naar: Waarom heb jij toen voor Decos gekozen? En waarom blijf je elke dag komen?

Daar weet hij wel antwoord op te geven: “Decos is actief bezig met de toekomst. We passen nieuwe technieken toe en verkennen nieuwe terreinen, zoals robotica, blockchain en chatbots. Innovatie is een kernonderdeel van het bedrijf en niet alleen maar een marketingterm: het is echt onderdeel van mijn dagelijkse werk als developer. Daarbij geeft Decos je de vrijheid om je passie te volgen, zodat ik nu ook voor de robotica afdeling kan werken.”

 

De werkdag van een Decosser

Roald is een ochtendmens en start daarom zijn werkdag om 7.00 uur. Geen zorgen, niet elke Decosser begint zo vroeg....  bij ons heb je  de vrijheid om zelf je werkdagen in te delen. Het maakt ons niet zoveel uit wanneer je werkt, als je je werk maar op tijd af hebt. Je afspraken nakomt, de deadlines haalt zodat onze klanten goed geholpen worden. Vanzelfsprekend ben je wel bereikbaar voor je collega’s, of informeer je hen in ieder geval waar je bent en wanneer je bereikbaar bent. En je woont de daily stand ups altijd bij – vanaf kantoor, vanaf de klant of vanuit huis.

Die daily’s zijn essentieel als je agile werkt. Roald begint zijn dag met een stand up met het team in India. In een kwartier bespreken ze wat er gisteren is gedaan en hoe ze vandaag de doelen gaan halen. Ook nemen ze wat details door van de klus die nu op de planning staat, zoals de implementatie bij een nieuwe klant of het ontwikkelen van diverse koppelingen. Ze verdelen de taken en gaan ieder aan de slag. Roald kan verder met bijvoorbeeld de code voor de integratie met een nieuw type telefooncentrale voor het JOIN Klant Contact systeem, of voegt de laatste unittest toe.

 

Bij de klant en op tijd thuis

Roald gaat ook regelmatig naar klanten, indien er technische zaken besproken moeten worden of om een bommetje inspiratie op te doen voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Hij zit dan vaak met meerdere partijen om tafel: de systeembeheerder van de klant, de engineer van een andere leverancier en een projectleider. Samen bespreken ze hoe een koppeling ingericht wordt en maken ze afspraken over de planning. Fantastisch toch, om niet alleen van achter je beeldschermen je codes in te kloppen, maar om daadwerkelijk met de klant en andere betrokken zelf invloed te hebben op het proces en de oplevering? Dat zie je echt niet overal.

Doordat Roald altijd vroeg begint, gaat hij weer op tijd naar huis om zijn kinderen uit school te halen. Decos is hier heel flexibel in. Je kunt gemakkelijk thuis werken, of in de avond, of een keertje wat eerder stoppen. Als je eens wat minder uren maakt, spreekt niemand je daar op aan. Bij ons telt sowieso niemand je uren. Ik zou niet weten hóe we dat zouden moeten doen, omdat je bij ons overal kunt werken, maar belangrijker nog: dat zouden we niet eens willen. Wij werken op basis van vertrouwen en sturen op output. Dat is niet alleen fijn voor onze directie, die ons niet hoeft te controleren, maar ook heel fijn voor onze werknemers.

Dus, wat denk je ervan? Overtuigd dat Decos wel eens een heel fijne en relaxte werkgever voor jou kan zijn? Wij digitaliseren de wereld, JOIN ons! Check de vacature voor full stack .NET developer