De top 5 voordelen van e-Learning

Software moet werken voor de gebruiker en niet andersom. Toch kan een eerste keer werken met een uitgebreid pakket als JOIN Zaaksysteem behoorlijk overweldigend zijn. Als je deze software ten volle wil benutten, zal iemand nieuwe gebruikers dus bij de hand moeten nemen.

Tot voor kort waren hiervoor twee opties: een groepstraining volgen of samen met een applicatiebeheerder of andere gevorderde gebruiker samen door het systeem klikken. Helaas hebben beide opties een aantal nadelen. Daarom introduceren wij nu eLearning, een manier van leren die veel voordelen met zich meebrengt. In dit artikel zetten we de belangrijkste 5 op een rijtje.

 

Hexagon-1 Eenmaal ingericht, altijd te gebruiken

eLearning wordt ingericht als een laag over je eigen JOIN omgeving. Dit betekent dat de gebruiker stap voor stap door een proces wordt geloodst, met daarbij alle gegevens en functionaliteiten waar hij/zij normaal ook mee werkt. Als een training eenmaal is ingericht, is deze dus voor elke gebruiker uit te voeren in de vertrouwde omgeving. Ook als deze omgeving na verloop van tijd wijzigt. Bovendien sluit de training volledig aan om de functionaliteiten die binnen jouw organisatie gebruikt worden.

 

elearning-trainingen

Hexagon-2 De gebruiker bepaalt wat hij leert

De ene gebruiker heeft nieuwe handelingen snel onder de knie. De ander zal er meer moeite mee hebben. Klassieke groepstrainingen sluiten daardoor lang niet altijd aan op de behoefte van de gebruiker. Door met JOIN eLearning een divers aanbod van trainingen aan te bieden, zijn er voor elk niveau interessante trainingen beschikbaar. Alle trainingen in JOIN eLearning worden op maat ingericht. Voor elke organisatie kunnen dat andere onderwerpen zijn. Dat kunnen eenvoudige handelingen zijn, zoals de werkvoorraad bekijken en taken afhandelen, of complexere taken als het maken van een sjabloon.

 

Hexagon-3 Te gebruiken waar en wanneer je wilt

Als een (nieuwe) medewerker intensief aan de slag gaat met JOIN, wil je dat hij/zij snel leert om met de software te werken. Wachten op een groepstraining is dan niet gewenst. De applicatiebeheerder elke keer een 1-op-1-uitleg laten geven is behoorlijk arbeidsintensief. Met JOIN eLearning kan een medewerker op elk gewenst moment aan de slag, zonder begeleiding van anderen. Bovendien bepaalt de gebruiker zijn eigen tempo. Een geoefend gebruiker zal er snel doorheen gaan, terwijl een ander de tijd krijgt om elke stap rustig te lezen, uit te voeren en te onthouden.

elearning-stapJOIN eLearning loodstest je stap voor stap door verschillende processen

Hexagon-4 Altijd een naslagwerk achter de hand

Niemand kan een hele reeks processtappen in één keer onthouden, ook niet met eLearning. eLearning biedt daarentegen wel de mogelijkheid om op een later moment bepaalde onderdelen van de training terug te kijken. Op het moment dat je een taak in JOIN aan het uitvoeren bent waarvan je niet meer helemaal zeker bent hoe dit werkt, kan je dit dus terugzoeken, zonder daarbij afhankelijk te zijn van anderen.

 

Hexagon-5 Gebruikers gaan de software omarmen

Al veel organisaties maken gebruik van eLearning. Deutsche Bahn deed onderzoek naar de effecten van eLearning bij één van hun softwaretoepassingen. Hieruit bleek dat gebruikers vooraf lang niet alle functionaliteiten kenden en gebruikten. Ook gebruikers die de software al enige tijd gebruikten wisten maar 45 procent van de mogelijke taken succesvol af te ronden. Ook al hadden sommigen al trainingen gevolgd. Door hen met eLearning door alle processen te leiden lukte dit in alle gevallen wel. Bovendien verviervoudigde de efficiëntie in hun manier van werken en steeg het gebruik van de software met 80 procent.


Wil jij ook aan de slag efficiënt en flexibel trainen? Boek dan een eLearning demo.