Terugkijken: webinar documenten anonimiseren vanuit JOIN

JOIN vormt bij veel organisaties het kloppende hart voor documentbeheer. Wanneer je een document extern moet publiceren, bijvoorbeeld naar aanleiding van de Wet open overheid (Woo), wil je er zeker van zijn dat er geen persoonsgegevens of andere vertrouwelijke data op straat komen te liggen.

Om de kans op fouten te verkleinen, is het bovendien van belang dat de route vanuit JOIN naar een oplossingen voor anonimiseren zo kort mogelijk is, zonder lokale opslag of e-mail.
Daarom lanceren we begin december een koppeling tussen JOIN en drie oplossingen voor anonimiseren: DataMask, OCTOBOX en BM Dataprotector.

Mini-college anonimiseren, de leveranciers en een demo

In dit webinar zette jurist Leonard van der Leeden allereerst op een rijtje in welke situaties anonimiseren van belang is en hoe je dat het beste aanpakt. Vervolgens gaven DataMask, OCTOBOX en BM Dataprotector een pitch over hun oplossing voor anonimiseren en uiteraard lieten we zien hoe de koppeling met JOIN werkt.

 


Benieuwd hoe deze oplossing jouw organisatie kan ondersteunen? Plan een 1-op-1 gesprek met accountmanager Jerry Evers om nog meer te leren over de voordelen en mogelijkheden.