Terugkijken: webinar data-integraties met JOIN

In dit webinar introduceren collega's Anton en Richard onze nieuwe data-integrator en de mogelijkheden die dit integratieplatform biedt. Ze vertellen over het samengaan met Doclogic, het ontstaan van de data-integrator en geven enkele praktische voorbeelden van eerder gerealiseerde koppelingen.

Er worden steeds meer eisen gesteld aan informatiebeheer. Gegevens moeten altijd en overal beschikbaar zijn, gemakkelijk uit te wisselen en veilig opgeslagen. Daarnaast wordt er steeds meer gewerkt met taakspecifieke applicaties, waardoor informatie zich verspreidt over verschillende systemen. Denk aan je financieel systeem, contractbeheersysteem, een asset management systeem of specifieke applicaties.

Door deze ontwikkelingen is het belangrijker dan ooit om databronnen slim met elkaar te integreren. Maar wat als er geen StUF- of een ander standaard koppelvlak aanwezig is? In dit webinar lieten we de voordelen van ons nieuwe integratieplatform zien.


Inhoudsopgave webinar

 • Opening webinar - vanaf 0.00
 • Overname Doclogic - vanaf 2.15
 • Waarom een data-integrator? - vanaf 6.45
 • Wat is de data-integrator? - vanaf 9.30
 • Hoe verloopt de implementatie? - vanaf 15.00
 • Waarom zien wij mogelijkheden? - vanaf 28.50

Wat is de data-integrator?

Koppelingen die niet ‘standaard’ zijn, de Data Integrator weet er wel raad mee. Dit integratieplatform uit de stal van Doclogic kun je zien als een ‘tolk’ tussen JOIN en andere applicaties. Hierdoor is het mogelijk om via webservices eenvoudig en geautoriseerd toegang te krijgen tot informatie die is opgeslagen in JOIN of die vanuit JOIN naar een derde applicaties moet worden gecommuniceerd.

Een heel aantal oplossingen zijn via de Data Integrator al met JOIN te koppelen. Zomaar een greep uit deze applicaties:

 • AFAS
 • OurMeeting
 • iBabs
 • Parlaeus
 • Kofax

Maar er is meer… Wanneer je wilt dat diverse applicaties worden gekoppeld aan JOIN, worden de verschillende functies gebundeld. Dat leidt tot eenvoud in het proces, wat een enorme hoeveelheid dubbel werk en daarmee fouten kan voorkomen. Het integratieplatform biedt bovendien de zekerheid dat metadata en bestanden op generieke wijze in JOIN worden opgeslagen.

Taken automatiseren met de data-integrator

Ook is het mogelijk om veilig en in hoog volume handelingen in een applicatie te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het ophalen van gegevens vanuit een derde applicatie, het opslaan van gegevens en bestanden in JOIN, het opvragen van gegevens in JOIN of het wegschrijven van data naar een derde applicatie.

Maar het mooiste van alles is wel dat de mogelijke integraties eindeloos zijn. Naast de meer dan zestig koppelingen die we ‘op de plank’ hebben liggen en eventueel aan jouw situatie kunnen aanpassen, maakt onze flexibele oplossing bijna elke integratie met een andere applicatie mogelijk. Op die manier reduceren we samen met jou de complexiteit van de informatiehuishouding binnen jouw organisatie, waardoor het beheer en de werkdruk verminderen.

Meer lezen over de mogelijkheden?

eMagazine illustratie klein

Dit eMagazine geeft concrete aanknopingspunten van organisaties die voor dezelfde keuzes als u hebben gestaan. Diverse klanten vertellen graag waarom zij voor bepaalde integraties hebben gekozen, welke uitdagingen dit heeft gebracht en welke oplossingen dit heeft opgeleverd.

Download eMagazine