Dit is onze roadmap voor 2021 Q1 en Q2

Wij werken constant aan het verbeteren van onze producten. En wij nemen jou graag mee in die ontwikkelingen. Daarom organiseerden wij weer de Remote Roadmap Update, ditmaal over onze plannen tot juli 2021. Heb je 'm gemist? Geen probleem! Hieronder vind je de opname van deze sessie en in dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws voor je op een rijtje.

Download de slides

JOIN Samenwerken

We staan op het punt live te gaan met JOIN Samenwerken. Deze oplossing, die digitale samenwerking faciliteert, is ontwikkeld in samenwerking met Metro en Tram, onderdeel van de gemeente Amsterdam. Daar zal ook de eerste set functionaliteiten worden uitgerold. We werken echter hard om JOIN Samenwerken begin 2021 voor iedereen beschikbaar te maken.

JOIN Samenwerken richt zich nu vooral op samenwerken aan bestanden. In 2021 wordt het ook mogelijk om samen te werken aan zaken. Daarnaast zal een versie als standalone oplossing beschikbaar komen, waarmee ook zonder JOIN Zaaksysteem kan worden gewerkt.

ZGW-API en Common Ground

Common Ground is en blijft een belangrijk thema voor Decos. Rond de jaarwisseling zijn de ZGW-API’s voor JOIN Zaaksysteem gereed. Na de eerstvolgende grote release is deze oplossing voor zaakgericht werken dan ook helemaal Common Ground-proof.

Later in 2021 ontwikkelen we ook een ZGW-API voor Fixi en JOIN Klantcontact, zodat deze oplossingen gekoppeld kunnen worden met andere zaaksystemen, op basis van de Common Ground-standaarden.

Beveiligd mailen

In JOIN Zaaksysteem en JOIN Klantcontact bieden we binnenkort een module aan die beveiligd mailen mogelijk maakt. Deze functie is te vergelijken met het versturen van een aangetekende brief: je weet zeker dat de juiste persoon jouw boodschap ontvangt en krijgt daar ook bevestiging van. Beveiligingssleutels en twee-factorauthenticatie maken het mogelijk.

JOIN Klantcontact

Voor onze oplossing voor klantcontactcentra is een ticketmodule ontwikkeld. Op die manier geven we ook complexere vragen een plaats in JOIN Klantcontact. Gemeente Almelo is de eerste klant die hiervan gebruikmaakt.

Onlangs lanceerden we al een suggestiemodule in JOIN Klantcontact. Deze analyseert automatisch de belnotitie die wordt getypt en daarop wordt relevante informatie naar boven gehaald.

Door deze twee vernieuwingen kan veel backoffice-werk zich naar de frontoffice verplaatsen. Dat maakt het proces efficiënter, maar belangrijker nog: de klant – de inwoner – krijgt sneller en beter antwoord op zijn vragen.

Wat staat verder op de planning?

  • We sluiten JOIN Zaaksysteem en JOIN Klantcontact aan op BAG 2.0, een handige koppeling met het Kadaster.
  • We ontwikkelen een KvK-koppeling voor JOIN Zaaksysteem, waarmee je gemakkelijk gegevens uit het handelsregister kan ophalen en gebruiken.
  • De performance van het JOIN Azure Cloud Platform willen we omhoog brengen. Met andere woorden, het is de bedoeling dat ons cloud-platform sneller gaat werken, met minder geheugenverbruik.
  • Voor Fixi maken we een privacy-API. Dit zorgt er voor dat gezichten en nummerborden wazig worden gemaakt op de openbare Fixi-kaart.
  • Mede in het kader van de Wet Digitale Toegankelijkheid wordt Fixi nóg beter te gebruiken voor slechtzienden.


Magnifieke Mogelijkmakers Thuisquiz

Ook dit jaar hebben we weer een leuke najaarsactie in petto: de Magnifieke Mogelijkmakers Thuisquiz! We nodigen je van harte uit om deel te nemen en onder het genot van een heerlijk hapje en drankje met ons te quizen.