Digitaal ondertekenen in JOIN: wie van de drie?

De elektronische handtekening is hot binnen overheidsorganisaties. Reden voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) er een handreiking over uit te brengen. Ook onze klanten willen steeds vaker documenten digitaal laten ondertekenen. De grote vraag is: hoe kies je de juiste oplossing? 

Met de JOIN Signing Service is het mogelijk om bestanden direct vanuit JOIN te ondertekenen met de platforms van Validsign, Zynyo of Ondertekenen.nl. Deze leveranciers van digitale handtekeningen bieden niet alleen de service, maar zijn echte experts op het gebied van gekwalificeerd en digitaal ondertekenen. Denk dan bijvoorbeeld aan het laten ondertekenen door meerdere personen of het waarmerken van documenten.

- Kijk terug: webinar digitaal ondertekenen in JOIN -

Hoe werkt het?

De gebruiker kiest in JOIN welk bestand moet worden voorzien van een handtekening; hierna wordt de functionaliteit van de leverancier voor digitaal tekenen gestart. Na succesvolle ondertekening wordt het ondertekende document automatisch teruggeplaatst in JOIN, inclusief audit. Zo blijft je data veilig binnen JOIN en is de archivering gewaarborgd.  

Of je nu kiest voor een koppeling met Validsign, Zynyo of Ondertekenen.nl, wij garanderen een goed werkende team-up met JOIN. Want één ding hebben alle drie deze oplossingen gemeen: ze zijn heel goed in het mogelijk maken van een veilig en digitaal tekenproces. Dat maakt de keus voor jou misschien wat lastiger; welke moet je kiezen als ze allemaal top zijn? Daarom zetten we hieronder op een rijtje welke features de leveranciers zelf extra focus geven.

Zynyo_logo_2019-300x121

Wat zijn de voordelen van Zynyo? 

Bij het Haarlemse Zynyo vinden ze innovatie belangrijk. Daarom worden nieuwe identificatiemiddelen indien mogelijk aan het platform gekoppeld, dus niet alleen SMS TAN, DigID en iDIN, maar ID scanning & verificatie. Zynyo gaat prat op lage kosten op basis van werkelijk gebruik. Vooral voor kleinere gemeenten kan dat voordelig uitpakken. De oplossing wordt veel gebruikt in het notariaat, maar ook bijvoorbeeld de gemeente De Fryske Marren en Vervoersregio Amsterdam werken met Zynyo.


ValidSignWat zijn de voordelen van ValidSign? 
 

Het bedrijf uit het Gelderse Eefde benadrukt een Enterprise oplossing voor de gehele organisatie te kunnen leveren. 

Met meer dan honderd standaardintegraties kun je documenten gemakkelijk ondertekenen in je eigen omgeving. ValidSign biedt bijvoorbeeld een connector voor OpenText, SAP, IBM, SharePoint, Nintex, K2, Salesforce, Word en Microsoft Dynamics. Deze koppelingen zijn voor gemeenten en waterschappen handig bij specifieke processen zoals vergunningsverlening. Een van de gemeenten die met ValidSign werkt is Doesburg. 

Ondertekenenlogo
 

Wat zijn de voordelen van Ondertekenen.nl? 

Ondertekenen.nl is een oplossing van Evidos uit Haarlem. Het bedrijf legt de focus op zekerheid. Per persoon en type document kun je namelijk verschillende identificatieniveaus kiezen, al naar gelang hoe veel zekerheid je nodig hebt. Koppelingen met DigiD, eHerkenning en het Belgische itmse maken het mogelijk.  

Bovendien zijn er additionele diensten zoals paspoortverificatie. Overheidsorganisaties, van gemeente tot ministerie, behoren tot de klanten die met Ondertekenen.nl werken. 
 

Download het informatiepakket 

We hebben de belangrijkste informatie over de JOIN Signing Service gebundeld: een video waarin je het platform in praktijk ziet en een infosheet met alle functionaliteiten en voordelen op een rijtje. 

Informatiepakket