15 JOIN-gebruikers voor het eerst aan de slag in het nieuwe platform

Onder de noemer JOIN the Journey werken we aan een volledig nieuwe versie van JOIN. Op donderdag 30 maart hebben we voor het eerst een deel van dit nieuwe platform gepresenteerd aan 15 JOIN-gebruikers. Na een korte introductie mochten ze zelf aan de slag met de software en al hun bevindingen delen.

De bijeenkomst begon met een presentatie van product owner David Bronsveld, waarin hij een introductie gaf van het nieuwe platform. Daarna namen UX-designers Rianda de Vries en Janne van Hooff het over met een demonstratie van het documentmanagementsysteem en de beheeromgeving. Dat laatste is belangrijk, omdat je hierin goed ziet hoe het platform is opgebouwd: het nieuwe JOIN bestaat niet langer uit een set losse applicaties, maar is één groot platform met verschillende functionaliteiten, die allemaal vanuit dezelfde omgeving zijn te beheren. Vervolgens presenteerde de UX-designers de ontwerpen voor het procesmanagementsysteem. 

Rommelen zonder beperkingen

Na een korte koffiepauze was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Voor alle deelnemers was er een account aangemaakt waarmee ze aan de slag konden in het DMS en de beheeromgeving. "Mensen vonden het echt heel leuk dat ze zelf mochten 'rommelen', zonder dat ze iets kapot konden maken.", vertelt Rianda na de bijeenkomst. De reacties waren dan ook erg enthousiast. "Iemand zei zelfs: 'geef me een week en ken dit nieuwe systeem door-en-door.' Dat zijn de dingen die je als UX-designer wilt horen!", vult Janne aan.

Naast de complimenten, was er natuurlijk ook veel feedback. "Er kwamen echt veel nuttige punten naar boven. Dingen als: 'voor deze actie moet ik net te vaak klikken'. Verder was er veel bevestiging van dingen die we al dachten.", vertelt Rianda.

Blog JTJ kliksessie Janne
UX-designer Janne presenteert de ontwerpen voor het procesmanagementsysteem

Samenwerking met consultants

Bij deze sessie was ook functioneel consultant Willem Clarijs aanwezig, die samen met zijn collega's al langere tijd de schakel vormt tussen het ontwikkelteam en klanten.

Janne: "Onze consultants komen dagelijks bij onze klanten over de vloer en kennen dus als geen ander hun behoeften. Daarom leggen wij al onze ideeën en ontwerpen aan hen voor. Je ziet dat dat zijn vruchten afwerpt, maar nu een deel van de software echt is ontwikkeld, is het ook heel fijn om de reacties van de eindgebruikers te zien."

Deze sessie smaakte dan ook zeker naar meer. In de tweede helft van dit jaar volgt een nieuwe sessie. Daarin gaan we in op het configureren van zaaktypen in de beheeromgeving van het procesmanagementsysteem. Hierna volgen nog veel andere onderwerpen die het bespreken waard zijn!

Lees meer ovet het nieuwe platform op jointhejourney.nl.