JOIN the Journey: de reis naar een nieuwe versie van JOIN is gestart!

Tijdens de Roadmap Update op dinsdag 6 juli hebben we het officiële startschot gegeven voor JOIN the Journey: de reis die we samen ondernemen naar een nieuwe versie van JOIN. Onze suite wordt namelijk helemaal opnieuw opgebouwd. Het resultaat wordt gebruiksvriendelijker, moderner en geeft je nog meer werkplezier.

De feedback van onze klanten is erg belangrijk voor ons. De afgelopen drie jaar hebben we in diverse gesprekken en onderzoeken nagevraagd welke functionaliteit en user experience van JOIN wordt verwacht. Daaruit kwam bijvoorbeeld dat er behoefte is aan een visuele interface die laat zien hoe de mappenstructuur van een dossier eruitziet. Een andere wens bestaat uit nieuwe manieren om processen te modelleren.


Wat kan je verwachten?

JOIN Zaaksysteem bestaat in de huidige vorm alweer zeven jaar. In die periode heeft de wereld van software-ontwikkeling niet stilgestaan. Ook op het gebied van security zijn er bedreigingen én oplossingen bijgekomen. In plaats van een update van de software vonden we het tijd om JOIN from scratch opnieuw op te bouwen, op basis van de modernste standaarden, maar ook met visuele elementen die van deze tijd zijn. De ideale gelegenheid om jullie wensen zoveel mogelijk mee te nemen.

Een kleine greep uit de vernieuwingen:

  1. Het nieuwe platform is taakgericht. Je ziet in het nieuwe dashboard alleen de onderdelen die voor jouw werk relevant zijn. Bovendien kan je het dashboard met widgets aanpassen aan jouw wensen.

  2. De schermen worden leger. De gebruiker krijgt bijvoorbeeld niet een heel zaaksdossier voorgeschoteld, maar krijgt alleen die informatie in beeld die nodig is om zich op zijn eigen taak te concentreren.

  3. Tot slot zal JOIN meer pictogrammen en plaatjes bevatten. Zo maken we JOIN makkelijker om mee te werken.

JOIN the Journey van Team UX

Om dit alles mogelijk te maken is een team al ruime tijd bezig om onder andere flows uit te denken en ontwerpen te maken. Bijvoorbeeld onze UX-designers Janne en Rianda. In deze video vertellen ze hoe zij te werk gaan:

 

 

 

Een eerste voorproefje

Ben je benieuwd hoe het nieuwe JOIN eruit gaat zien? Tijdens onze Roadmap Update hebben Bas en David een voorproefje laten zien.

 

De toekomst

Voor jou als klant begint de Journey vandaag. Maar achter de schermen zijn we er al lange tijd mee bezig. Ons nieuwe Decos cloud-platform zal de backbone van het nieuwe JOIN vormen. Dit zie je nu al terug in JOIN Samenwerken.

Dit platform werkt met de modernste Azure-technologie, heeft security in de kern van het systeem zitten en past ook volledig in het concept van Common Ground. We houden je de komende tijd op de hoogte van alle ontwikkelingen - via webinars, events en natuurlijk deze blog.

Eén leuk nieuwtje kunnen we alvast delen: deze nieuwe versie komt voor al onze cloudklanten binnen het bestaande onderhoudscontract beschikbaar.