1 miljoen Fixi-meldingen: inwoners melden het meest over vuil en zwerfafval

Deze maand heeft Fixi de mijlpaal van 1 miljoen meldingen behaald! Dat betekent dat Nederland al op 1 miljoen plekken schoner en veiliger is geworden, dankzij oplettende inwoners. De miljoenste melding betrof een vuilniszak die was ‘bijgeplaatst’ naast een ondergrondse container in Tilburg.

Voor ons was de miljoenste melding een mooie aanleiding om eens te kijken waar inwoners de meeste meldingen over maken.

Infographic Fixi meldingen per categorie blauw
Dat de miljoenste melding een bijgeplaatste vuilniszak was, is geen toeval. Al sinds de start van Fixi zien we dat de meeste meldingen over afval gaan. Tot nu toe zijn er dit jaar ongeveer 350.000 meldingen gemaakt, waarvan ongeveer 115.000 over afval. Op de tweede plaats staan meldingen over openbaar groen (circa 53.000 meldingen) en op de derde plek (circa 40.000 meldingen) problemen met wegen, trottoirs en fietspaden.

Flinke groei in het aantal meldingen

We vieren dit jaar het 5-jarig jubileum van Fixi. In die jaren zien we het aantal meldingen flink groeien. Met nog 4 maanden te gaan, zijn er dit jaar toch al meer meldingen dan vorig jaar. Ten opzichte van 2019 is het aantal meldingen zelfs al meer dan verdubbeld!

taart fixivlag2 fixivlag fixi

Dit komt deels doordat inwoners Fixi steeds beter weten te vinden, maar ook door de groei in het aantal gemeenten dat met het platform werkt. In 2019 waren dit er 53, inmiddels is dit opgelopen tot 75. Onder andere Hoorn, Dronten en Amstelveen gingen dit jaar van start.