Stage lopen bij een 100% papierloos bedrijf, op afstand

Vijf maanden geleden nam ik een duik in de roze ballenbak van Decos. Met een ruimteschip als kantoor en een robot als collega begon ik aan mijn marketing stage bij Fixi. Stage lopen bij een 100% papierloos bedrijf was voor mij zeker wel even wennen maar kwam een aantal weken later toch goed van pas. Want toen thuis werken de nieuwe realiteit werd, kwam het volledig digitaal werken vanuit de cloud goed tot zijn recht!

Begeleiding vanuit Decos

Op het moment dat er werd aangekondigd dat iedereen thuis moest gaan werken kwamen er direct vragen bij mij naar boven: Gaat mijn stage dan nog wel door? En hoe zit dat dan met mijn begeleiding? Al snel kwam ik erachter dat ik mij zeker geen zorgen hoefde te maken over mijn stageplek. Ook de begeleiding vanuit Decos is gedurende de afgelopen maanden zeker niets veranderd. Ik heb dagelijks contact met mijn team en regelmatig bespreken mijn stagebegeleidster en ik de voortgang van mijn stage. Wanneer ik uitleg nodig heb over bepaalde onderwerpen kan ik met een druk op de knop al mijn collega’s bereiken. Zo sturen we onderling berichten via Slack, houden we meetings via Zoom of Teams en worden via Skype beeldschermen gedeeld om kennis over te dragen.

Blog stage Bowien videobellenVideobellen

Het was de eerste thuiswerkweek even spannend en iedereen moest wennen, maar ondertussen is het de normaalste gang van zaken geworden: videobellen. De afgelopen maanden heb ik zo ongeveer kennis gemaakt met elke vorm van videoconferentie software. Waar we normaal met zijn allen in een vergaderruimte zaten, spreken we elkaar nu vanuit onze eigen huiskamer. Niet alleen vergaderingen gaan tegenwoordig remote, ook de Decos Update gaat doormiddel van een videocall. Maandelijks worden alle Decos collega's via deze weg op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf. Naast online vergaderingen en bedrijfsupdates, spreken wij ook graag met onze klanten. Zo organiseerde ik samen met mijn team een Fixi remote roadmap update via Zoom. Tijdens deze sessie zaten we samen met 16 klanten in een call en informeerde wij ze over de laatste releases en onze plannen voor het volgende kwartaal. 

Leerdoelen

Waar deze stageperiode eerst een periode zou worden met veel doe-activiteiten werd het een periode waarbij ik voornamelijk achter mijn laptop heb gewerkt. Des al niet te min is mijn stage hierdoor niet minder leuk geworden. Ik heb tijdens mijn stage mijn werkzaamheden grotendeels zelf mogen inrichten waardoor ik de kans heb gekregen om mezelf te verdiepen in verschillende aspecten van de marketingwereld.  Ook heb ik volledig mee mogen draaien binnen een team. Daarnaast heb ik mogen zien hoe het eraan toe gaat binnen een softwarebedrijf en hoe de wereld daaromheen eruit ziet.

 

Als ik zo terugblik op mijn stageperiode ben ik zeker niets te kort gekomen. Ik heb onwijs veel kunnen en mogen leren en mezelf geen moment verveeld. Hoewel de stage zich voor het grootste gedeelte vanuit huis heeft afgespeeld, heeft Decos mij een goed beeld van de praktijk en het bedrijf zelf kunnen geven.

 

Net als Bowien een te gekke stageperiode bij Decos beleven? Klik op onderstaande afbeelding!
Stage lopen bij Decos