Kijk terug: Webinar JOIN the cloud

Toekomstgericht werken betekent flexibiliteit: veilig en overal jouw bestanden openen. Dit kan met een cloud based oplossing zoals JOIN aanbiedt. En wat nu zo prettig is: naast flexibiliteit biedt de cloud nog veel meer voordelen! In ons webinar vertelden Anton Beelen (accountmanager JOIN) en Robin Alkemade (projectmanager) samen met externe experts je er alles over.

Bekijk hier het webinar inclusief polluitslagen.


Bodegraven-Reeuwijk: Geen omkijken meer naar JOIN

Waarom willen organisaties naar de cloud? Het voorbeeld van Bodegraven-Reeuwijk (Zuid-Holland) maakt het inzichtelijk (zie webinar vanaf 5.35). Het gaat om een relatief kleine fusiegemeente met een bescheiden ICT-afdeling; dan is het lastig een groot applicatielandschap in de lucht te houden. De oplossing: zoveel mogelijk applicaties bij leveranciers als diensten afnemen. “Wij willen graag naar de cloud, maar we willen wel proven technology.”

Informatiemanager Ralph Wagter is erg te spreken over het resultaat. “Ik heb een stukje rust gekregen. Op maandagochtend hoef ik niet meer aan mijn interne ICT-mannen te vragen: draait het allemaal nog? Dat hebben we nu allemaal lekker bij Decos neergelegd.”

Sander van der HovenMicrosoft: Data verlaten nooit de regio

Om meer te vertellen over de technologie achter onze cloud-oplossing schoof Sander van den Hoven, Partner Technology Strategist bij Microsoft aan (zie webinar vanaf 10.00). Hij benadrukte dat zijn bedrijf streeft naar de beste beveiliging van data en de hoogste beschikbaarheid voor de cloud.

“Microsoft runs on trust. Het vertrouwen dat jullie en onze partners in onze cloud hebben, is heel erg van belang,” vertelde Van der Hoven. Zo blijven data altijd eigendom van jou als klant en verlaten ze – belangrijk in verband met de AVG! – nooit zonder jouw toestemming het relevante rechtsgebied (lees: de EU).

Robin cirkelStappenplan: van on-premise naar de cloud

Hoe verloopt nu zo’n reis naar de cloud? Robin Alkemade, projectmanager JOIN, beschreef het traject tijdens het webinar. Met een gemiddelde doorlooptijd van 2 à 3 maanden – maar korter kan ook als dat gewenst is – zetten we samen de volgende stappen:

  • Fase 1: De opdracht is rond en we gaan beginnen! Als eerste komt onze technisch consultant de huidige situatie van jullie omgeving bekijken. Resultaat van deze sitecheck is een technisch document met daarin bijvoorbeeld servernamen, URL’s, protocollen en endpoints van gekoppelde applicaties.

    Hierop volgt een kickoffsessie. Daarin maakt onze consultant samen met jullie functioneel en technisch beheerders een planning voor de werkzaamheden.

  • Fase 2: We bouwen een testomgeving op in de cloud. Daarin zetten we een kloon van jullie database. Dit geeft een goed beeld van de huidige data zonder dat de gebruikers last hebben van de testwerkzaamheden. Ook zetten we de koppelingen over.

  • Fase 3: Na het voldoen aan de technische ketentest begint de testperiode voor jullie functioneel beheerders. Ze lopen de hele omgeving door en kijken of alles werkt. Eventuele testpunten lossen we op naar aanleiding van een gezamenlijke nazorgdag. We sluiten deze fase af met een akkoord op de testomgeving.

  • Fase 4: We bouwen de productieomgeving op. Hierbij is het belangrijk dat we de laatste versie van jullie database hebben. We hangen de koppelingen om en gaan live op de afgesproken dag.

Inmiddels hebben 77 van onze klanten dit traject doorlopen. Samen zijn ze goed voor 30 terabyte aan data. Overweeg jij klant nummer 78 te worden of heb je eerst nog vragen? Laat het ons dan weten.