Dit kan je verwachten in Q3

Wij werken constant aan het verbeteren van JOIN. Daarom organiseerden wij afgelopen maand de allereerste Remote Roadmap Update, waarin we je bij praatte over onze plannen voor de rest van dit jaar. Heb je 'm gemist? Geen probleem! Hier onder vind je een fragment uit deze sessie en in dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws voor je op een rijtje.

 

 

Ons nieuwe releaseschema

Sinds dit jaar hebben we een nieuw releaseschema, waarin we onderscheid maken tussen verschillende soorten releases:

  • Major release: ieder jaar 1 á 2 releases met grote nieuwe functies
  • Minor release: maandelijks patch met bugfixes en kleine verbeteringen
  • Hotfix: 'on-the-fly' update voor kritieke issues (bugs of security-incidenten)

Voor onze clouddiensten, zoals Agenderen, Burgerberichten of Leerlingenvervoer, werken we ook 'on-the-fly'. Zodra hier een update voor beschikbaar is, voeren we deze direct door naar onze klanten. 

Ook binnen ons supportteam zijn we constant onze dienstverlening aan het optimaliseren. Vanaf nu plannen we bijvoorbeeld tickets die we niet direct op kunnen lossen wel alvast in, zodat je weet wanneer jouw ticket wordt opgepakt.

Ben je op zoek naar informatie om zelf aan de slag te gaan? Kijk dan op onze Wiki. Hier vind je gebruikershandleidingen, beheerinstructies, releasenotes, etc.

DSO-STAM

Wij bereiden ons voor op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Hiervoor is het onder andere belangrijk dat zaak- en vergunningsystemen van ketenpartners aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dit doen we met de STAM-koppeling, als opvolger van StUF-LVO. Dit maakt het mogelijk om een aanvraag, inclusief bijbehorende bestanden, te laten 'landen' in JOIN. Deze koppeling is naar verwachting in september beschikbaar.

Daarnaast biedt het DSO nog een aansluitmogelijkheid: DSO-SWF (samenwerkfunctionaliteiten). Deze maakt het mogelijk om binnen de keten samen te werken aan bijvoorbeeld vergunningsaanvragen. Om dit in de toekomst goed te ondersteunen, willen wij dit faciliteren vanuit ons samenwerkplatform (zie JOIN Samenwerken). Dit willen we graag samen met klanten ontwikkelen. De eerste gesprekken lopen al, maar we zijn nog op zoek naar meer organisaties die hier interesse in hebben.

Roadmap 1

 

Common Ground

Wij omarmen de Common Ground-gedachte. Daarom werken wij aan realisatie van de Zaakgericht Werken-API (ZGW-API). Naar verwachting is dit in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond. Daarnaast werken we aan concrete casussen met taakspecifieke applicaties, zodat je vanaf begin 2021 ook daadwerkelijk gebruik kunt maken van deze ZGW-API.

Dit doen we onder andere in samenwerking met Centric. Op dit moment zijn we op zoek naar organisaties die aan de slag willen met een koppeling tussen JOIN en Centric Leefomgeving, zodat we hier concreet mee aan de slag kunnen.

JOIN Samenwerken

In september lanceren wij een volledig nieuwe oplossing: JOIN Samenwerken. Hiermee bieden we een online platform waarop je samen met in- en externe partijen op een efficiënte en veilige manier aan bestanden kunt werken. Ook is het mogelijk om onderling te overleggen, zonder het platform te verlaten. Uiteraard is JOIN Samenwerken gekoppeld aan JOIN Zaaksysteem. Bekijk de infographic voor meer informatie.

Roadmap 2

 

Doorontwikkelingen JOIN

Ook verschijnt in september de 2020.9 release van JOIN, waarbij dit de belangrijkste verbeteringen zijn:

  • Doorontwikkelingen aan de signing service en het zaaksysteem.
  • Een suggestiepaneel voor JOIN Klantcontact, die op basis van je notities direct relevante informatie voorstelt.
  • In Bestuurlijk Besluitvorming komt er ondersteuning voor voorstellen die afgehandeld worden in een taakspecifieke applicatie.
  • Ondersteuning voor MAC bevragingen (Maatschappelijke activiteit), ZS-DMS 1.2 en e KvK-API.

 

Wet Digitale Toegankelijkheid (WCAG)

Vanaf 23 september moet er worden voldaan aan de Wet Digitale Toegankelijk. Daarom zorgen wij er voor dat alle producten die gebruikt worden door inwoners voldoen aan de WCAG 2.1, niveau A en AA. Denk daarbij aan webformulieren, Fixi, Leerlingenvervoer, etc.

Dien je ontwikkelwensen in

Heb je een ontwikkelwens die niet in deze roadmap is te vinden? Dan bieden we met ons gebruikersforum de mogelijkheid om die wens misschien alsnog in uitvoering te brengen. Om uit de binnengekomen ideeën de beste te selecteren, werken we met een like-systeem. Zodra een idee voldoende likes heeft (elk product heeft een andere drempel), gaan we actief naar dat idee kijken. Vervolgens kijken we samen met de indiener of en hoe we dit idee kunnen ontwikkelen. 

Heb je een wens waarbij je niet op dit proces kunt wachten? Neem dan contact op met je accountmanager, dan kijken we samen hoe we die wens kunnen realiseren.