3D printers produceren strips voor mondkapjes

Minder dan één op de vijf mondkapjes die binnen komt bij zorginstellingen is bruikbaar volgens Sing Dekker, deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen. "Vaak sluit het masker onvoldoende aan, zijn de maskers voorzien van te slappe oor-elastiekjes, en/of filtert het niet zoals het zou moeten doen." Decos zet de 3D printer in voor het produceren van strips die in de zorg gebruikt kunnen worden om mondkapjes beter aan te laten sluiten.

Strips voor earloop maskers

Een Decos medewerker heeft door dat de 3D printer niet aan het printen is en stelt voor om de zorg een handje te helpen. Er komen oproepen voorbij met de vraag naar ‘surgical mask straps', ook wel 'ear guards’ genoemd. Dit zijn strips waarmee de oor-elastiekjes (earloops) achterop het hoofd verbonden kunnen worden. Deze strips zijn meerdere keren te gebruiken mits deze gedesinfecteerd worden. Decos komt in contact met Sing Dekker. Sing is voorzitter van de Materiaal Advies Commissie, en deskundige in Steriele Medische Hulpmiddelen en Scopen Reiniging/Desinfectie van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Een deskundige die al wekenlang hard aan het strijden is tegen het Coronavirus met zijn teams. ''Jullie komen precies op het juiste moment", geeft hij aan.Jij kunt ook je 3D printer inzetten

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft zojuist 10.000 FFP2 mondkapjes met earloops ontvangen. Om deze optimaal te kunnen gebruiken zijn de strips van Decos hard nodig. Door de strips van Decos sluiten de earloop maskers beter aan op het gezicht, en zijn ze dus veiliger te gebruiken door het zorgpersoneel van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Na wat Googelen zijn we blij om te zien dat meerdere bedrijven en particulieren in Nederland hun 3D printers inzetten voor het produceren van deze strips. Zo is er een groep van 40 vrijwilligers die bestaat uit 3D print liefhebbers en Drone piloten, die allemaal hun eigen 3D printer hiervoor inzetten. Kijk voor meer informatie op www.zorgprint.nl.

IMG_9333(1)

Voorlopig printen wij nog even door. Zie hierboven één van de Decos strips in actie bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. We zijn blij dat wij als software leverancier een steentje bij kunnen dragen in de strijd tegen het Coronavirus.

 

Click me