Vanaf de vroege dagen van de informatica en digitale technologie is Decos uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat software en digitale oplossingen ontwikkelt om problemen voor diverse klanten op te lossen.

 

Het begon met passie voor technologie en ondernemersgeest van Paul.

1977

Once upon a time, in a galaxy far, far away... De Space Opera maakte een onuitwisbare indruk op de 13-jarige middelbare scholier Paul Veger in 1977. De optimistische visie die regisseur George Lucas heeft voor de toekomst van de mensheid inspireert hem. Deze sciencefictionklassieker zal een terugkerend thema worden gedurende de rest van Pauls leven.

 

1978 - 1983

Paul geniet al jaren van het knutselen met computers. Hij wordt de eerste Nederlander die een Atari 800 bezit en richt samen met vrienden een informaticastudiegroep op school op. Ze komen wekelijks samen in de schoolkelder om programma's te schrijven en ervaringen uit te wisselen, wat leidt tot de oprichting van de eerste Nederlandse Atari-gebruikersgroep.

Atari Nederland merkt Paul's expertise op en nodigt hem uit om als freelance programmeur te werken, wat een waardevolle leerervaring blijkt te zijn. Maar hij realiseert al snel dat hij nog liever eigen baas is.

In 1983 begint Paul met de studie Informatica in Leiden én hij richt Decos Computer Extensions op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van Atari-apparatuur en -software. Hij noemt het later een "hobbybedrijf". Hij ontwikkelt een Atari-telefoonmodem dat kan worden aangesloten op bestaande Atari-computermodellen.

 

1987

Paul blijft zijn studie volgen, maar hij voelt dat het tijd is om een grotere aanpak te hanteren in zijn bedrijf. Hij verschuift zijn focus van spelconsoles naar zakelijke software. Oplossingen op het gebied van document- en informatiemanagement beginnen net op te komen en Paul ziet een kans. Zo wordt Decos Information Solutions geboren. Dit zal worden gezien als het werkelijke startpunt van de bedrijfsgeschiedenis voor de komende decennia.

Hij huurt een kantoorgebouw in Katwijk en begint mensen aan te nemen. Elk van hen wordt gekenmerkt door hun uniekheid, net als Paul. Het is een geweldig avontuur voor hem en hij leert bijna elke dag iets nieuws. De missie van deze startup avant la lettre: de toekomst mooier maken.

 

1999

Decos is inmiddels uitgegroeid tot een bekende partij in Nederland en blijft groeien. Omdat Paul veel affiniteit heeft met de Indiase cultuur raakt hij gemotiveerd om met mensen in India te werken en hier een vestiging te openen. Het is meer dan een zakelijke beslissing, het gaat ook om de connectie met de mensen, een andere cultuur, het verbreden van de horizon. Het blijkt een verrijking voor Decos op meerdere manieren.

Decos in India weet slimme specialisten aan zich te binden die de ruimte krijgen om aan uiteenlopende projecten te werken. Werken op afstand vond Decos toen al geen probleem. En zo breidt Decos haar portfolio door de jaren heen uit met innovatieve hard- en softwareoplossingen voor de healthcare & life sciences branches.

 

2011

Een mijlpaal is de oplevering van het nieuwe kantoorpand in Noordwijk. Op het terrein van het European Space Agency in Noordwijk laat Paul een pand ontwerpen dat er futuristisch, in de vorm van een meteoriet uitziet. Het oogt ook als een spaceschip dat is neergedaald op een maanlandschap.

De fascinatie voor de ruimte, technologie, denken in mogelijkheden met oog op de toekomst komen hier samen. Dat Paul groot Starwars-fan is, de film waarin in de toekomst ruimtereizen normaal is, met de boodschap dat alles met elkaar verbonden is in dit universum, komt zo tot uiting. Schuine wanden, want in een papierloos kantoor heb je geen kasten nodig. Met dit 100% papierloos werken-beleid, in een duurzaam gebouw, met een 100% elektrisch wagenpark zet Decos de toon.

 

2021

In 2021 kiest Paul ervoor om het stokje over te dragen aan Daniel de Klerk. Hij gaat zich voortaan richten op zijn andere twee passies: zijn rol als angel investor, waar hij verschillende innovatieve start-ups begeleidt. En aan de andere kant wil hij meer tijd hebben voor persoonlijke ontwikkeling, om te reflecteren en technisch onderzoek te doen. Ondanks dat de dagelijkse leiding wordt overgedragen, blijft Paul als oprichter, grootaandeelhouder en executive chairman onderdeel van Decos.

 

2021

Decos neemt Doclogic over, voorheen partner en reseller van JOIN. Doclogic is gespecialiseerd in integraties en procesoptimalisatie bij kennisintensieve organisaties in de zorg, educatie en zakelijke dienstverlening.  In 2022 neemt Doclogic haar intrek in een nieuw pand in Raalte. 

 

 

2023

Decos breidt het portfolio uit met CenterOne, softwarespecialist op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) voor overheden en semi-overheden. 

 

The story continues

Decos richt zich op groei om meer slagkracht te krijgen en nog meer te kunnen innoveren. Zo blijven we de kracht van innovatie inzetten voor positieve impact, wereldwijd. Geïnteresseerd om hieraan bij te dragen? We gaan graag het gesprek aan.
 

Global Impact