Melden moet makkelijk zijn, voor iedereen!

Als inwoners van Nederland zijn wij de zintuigen van onze leefomgeving. Daarom is het des te belangrijker dat op het moment dat je iets constateert bij jou in de buurt, dit makkelijk kunt melden bij jouw gemeente. Met Fixi zorgen we ervoor dat iedere inwoner van Nederland dit makkelijk kan doen!

 

Eenvoud en gebruikersgemak staan voorop

Bij de ontwikkeling van de Fixi app hadden we slechts één doel voor ogen: het moet super makkelijk zijn om een melding te kunnen maken! Dit hebben we gerealiseerd door het meldingenproces terug te brengen naar een paar eenvoudige stappen. Als je iets wilt melden, volg je simpelweg deze stappen en voordat je het door hebt, staat de melding al klaar en kan deze aan de gemeente gestuurd worden.

 

We houden rekening met mensen met een beperking

Apps zijn vaak niet geschikt om te gebruiken door mensen met een beperking, zo is gebleken. En dat terwijl juist deze doelgroep in de praktijk vaak veel last ervaart van obstakels of slecht onderhoud in de leefomgeving. Wij vinden het daarom dan ook erg belangrijk dat ook deze inwoners makkelijk een melding kunnen maken. Hoe we dat doen? We hebben bij de ontwikkeling van de Fixi app rekening gehouden met de WCAG richtlijnen en zullen onze app laten keuren voor het drempelvrij keurmerk.

 

Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker!

De gemeente gaat aan de slag met jouw melding en zodra er iets verandert in het proces ontvang je hierover een notificatie. Zo ben je dus altijd op de hoogte van de status van jouw melding! Daarnaast kan je via de app direct communiceren met de ambtenaar die jouw melding in behandeling heeft genomen. Hoe leuk is het dat je de medewerker van de gemeente direct kunt bedanken voor de snelle service! Hij zorgt er toch in weer en wind voor dat onze leefomgeving veilig en schoon is.

 

Je eigen meldingen overzichtelijk op een rij

Meld jij regelmatig iets aan de gemeente? Maak dan gebruik van de optie “mijn meldingen” in de app waarmee je direct toegang hebt tot jouw persoonlijke meldingen. Je ziet hier de status van jouw meldingen en kunt hier ook reageren op jouw melding.

 

Wil jij ook een schade of ander misstand in de openbare ruimte melden aan jouw gemeente? Download gratis de  nieuwe Fixi app in de App Store of Play Store en probeer het zelf!