Een leerzame vakantie bij Decos

Als Jeffrey (15) een rondleiding krijgt door het pand van Decos, weet hij het zeker: bij zo’n futuristisch bedrijf wilt hij later werken. Terwijl zijn klasgenoten zich vermaken in onze ballenbak, besluit Jeffrey om aan Decos-oprichter Paul Veger te vragen of er misschien vakantiebaantjes bij Decos zijn.

Zulke jonge vakantiekrachten hebben we normaal gesproken niet, maar Paul geeft wel de tip om een mailtje te sturen naar de HR-afdeling. Diezelfde avond stuurt Jeffrey een mail en met succes: hij mag op gesprek komen! Een vakantiebaantje was er helaas niet, maar Jeffrey kan wel stage komen lopen. Dat begrijpt hij heel goed: "Dit is wel wat anders dan vakken vullen en ik moet wel echt iets toe kunnen voegen aan het bedrijf."

Jeffrey+JoostJeffrey samen met  developer en stagebegeleider Joost


Kerstvakantie

Dat Jeffrey echt graag bij een technologiebedrijf aan de slag wil, blijkt wel uit het feit dat hij zijn kerstvakantie opoffert voor deze stage. Twee weken lang meldt hij zich elke dag op kantoor om samen met onze developers aan de slag te gaan. Ervaring met websites bouwen en programmeren heeft hij nog niet, dus hij begint zijn stage met een online cursus. Maar daar blijft het niet bij: uiteindelijk gaat hij, samen met stagebegeleider Joost Went, een geautomatiseerde voetbalpoule bouwen.

"Ik wil graag dingen creëren waar mensen iets aan hebben."
Jeffrey over zijn toekomstige baan


Tijdens het EK kunnen medewerkers van Decos daar hun voorspellingen opgeven en het systeem berekend na elke wedstrijd automatisch hoe veel punten iedereen krijgt. "Ik wil graag dingen creëren waar mensen iets aan hebben," vertelt Jeffrey. Daarbij is deze voetbalpoule misschien nog een klein opstapje, maar wij vinden het in elk geval enorm gaaf dat iemand zich al zo jong inzet voor technologie en mooie dingen wilt bouwen. En wie weet kunnen wij in de toekomst nog een echte vakantiekracht gebruiken.

Succesvolle carrière?

Jeffrey is overigens niet de eerste die als vijftienjarige bij Decos aan de slag is. Dit is twee keer eerder voorgekomen. De eerste collega heeft 20 jaar bij Decos gewerkt. De tweede werkt al 12 jaar bij ons en is nog niet van plan om te vertrekken!