Inloggen op onze Cloud-producten nu nóg veiliger

Hacks, datalekken; inloggen op een applicatie kan niet veilig genoeg zijn. Daarom hebben wij hard gewerkt aan een integratie met ADFS: Active Directory Federation Services van Microsoft. Hierdoor wordt inloggen vanaf een externe locatie op één van onze Cloud-producten nu nóg veiliger.

 

De trend om over te stappen naar de Cloud neemt nog steeds toe. Veel JOIN-klanten hebben verschillende applicaties in de Cloud draaien. De medewerkers van deze organisaties moeten zich authenticeren op al deze Cloud-applicaties. En het liefst willen wij dat natuurlijk op een gemakkelijke manier geregeld hebben, in plaats van dat allerlei verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden moeten worden onthouden voor iedere applicatie. Nee, dat is vragen om papiertjes onder het toetsenbord of Excel-bestandjes met wachtwoorden. Bijkomend probleem is dat de beheerder nog steeds onvoldoende controle heeft over wie daadwerkelijk toegang tot de applicaties mag hebben en wie niet.

 

ADFS is hiervoor de oplossing. Met ADFS kunnen medewerkers namelijk gebruikmaken van hun bestaande gebruikersnaam en wachtwoord, in de meeste gevallen van het interne Active Directory domein van de organisatie. Wanneer iemand tracht in te loggen bij zo’n externe applicatie, worden zijn inloggegevens eerst in het eigen domein geverifieerd. Pas dan wordt er toegang verleend tot de externe applicatie.

 

ADFS maakt het tevens mogelijk om, ongeacht de locatie en werkplek van de gebruiker, Single Sing On (SSO) toegang te geven met één eigen bedrijfsaccount. Handig toch? En wel zo veilig. Daarom hebben wij deze integratie doorgevoerd in onze producten.

 

Meer weten? Neem dan contact op met je accountmanager of mail naar info@decos.com.