Een koppeling in één maand? Medemblik doet dit.

Soms is tijd van essentie. In februari start het proces rondom schuldsaneringen. In Medemblik wordt dat proces behandeld in iKwijtschelding en opgeslagen in JOIN Zaaksysteem. Een nieuwe versie van iKwijtschelding was eind 2018 de aanleiding om een  koppeling te realiseren die dubbel werk overbodig maakt. Voorwaarde was dan wel dat de koppeling in gebruik kon worden genomen vóórdat het proces voor de kwijtscheldingen van 2019 van start ging. De koppeling zou daardoor in één maand gerealiseerd moeten worden. Dat lukte. Hoe? Door een gedegen voorbereiding, goede afspraken, en vastberaden partners in het project.


Snelheid door focus op de kern

Snelheid vereist focus. De koppeling tussen iKwijtschelding en JOIN is eerder met succes geïmplementeerd bij gemeente Huizen. Van deze implementatie is geleerd en zijn de best practices overgenomen. Hierdoor was er vooraf een blauwdruk van de koppeling met een beschrijving van de werking en afgestemd op de mogelijkheden van beide systemen. Zo was voor alle partijen het resultaat helder: wat doen we wel en, misschien nog belangrijker, wat doen we niet.

 

Efficiëntie door goede afspraken

Met de technische scope van het project gedefinieerd, zijn goede afspraken voor een gezamenlijke planning cruciaal. Een overzicht waarin de verantwoordelijkheden zijn vastgesteld: wie, wat, wanneer en hoe komen we tot het gewenste resultaat. “Hoewel we hier met drie verschillende partijen te maken hadden, wisten we precies wat we van elkaar konden verwachten,” vertelt project manager Saskia van Doodewaard. “Dat zorgt er ook voor dat bijsturen tijdens de uitvoering beperkt hoeft. Dat was wat mij betreft echt een voorwaarde gezien de korte doorlooptijd van het project en de noodzaak om resources efficiënt in te zetten.”

 

Kwaliteit door gezamenlijke testen

Naast een heldere scope en goede afspraken, hebben alle partijen een dedicated tester toegewezen. Zowel PinkRoccade, Decos als de Gemeente Medemblik testen op gezette tijden. Worden er issues gevonden, dan wordt dat direct doorgegeven aan elkaar via formele, maar ook informele wegen. “Zo blijf je dicht op de bal zitten, en los je snel eventuele problemen op,” aldus accountmanager Anton Beelen. “Flexibiliteit is natuurlijk van belang, maar zonder kwaliteit te verliezen.”

 

New call-to-action

 

Het resultaat dat Decos biedt

Dat het leggen van koppelingen tussen systemen niet lang hoeft te duren, past goed bij de ambitie van Decos. Met focus op de oplossing, goede afspraken en samenwerking maken we het verschil met onze producten en services. Een koppeling binnen één maand: we doen het en gaan het nog veel vaker doen.

 

Snel en gedegen een koppeling bouwen die dubbel werk bespaart, het proces versnelt en bijdraagt aan de kwaliteit van de interne processen is een voorbeeld van hoe Decos met haar producten de transitie van gemeente naar gemeenschap inzet. Wil je meer weten over de koppeling of andere services en software van Decos, neem dan contact op met je accountmanager, óf vraag meer informatie aan via onze contactpagina.

Meer weten over JOIN? Neem gerust contact met ons op!