Databeveiliging deel 1: Beveiliging en ISO-certificering

Datalekken, hacks en online beveiliging; het zijn termen die je haast elke dag in het nieuws hoort. Wat doet JOIN eigenlijk om zich te wapenen tegen alle gevaren in de wereld van databeveiliging? In dit eerste deel de ISO-certificering.JOIN is dagelijks bezig met de beveiliging van klantgegevens en dat begint al bij onze eigen fysieke voordeur in ons Noordwijkse kantoor. Zo wordt er streng gelet op wie in het bezit is van een voordeursleutel en mag niemand van zijn computer weglopen zonder deze eerst te locken. Deze maatregelen komen niet uit de lucht vallen, ze hebben namelijk te maken met onze ISO-certificering.

 

Wij hebben twee security officers in dienst, Frans Dondorp en Paola Zizola. Samen hebben zij met nog een tal van collega’s er het afgelopen jaar voor gezorgd dat wij als Decos-groep, waar JOIN onderdeel van is, gecertificeerd zijn voor ISO/IEC 27001:2013. Met deze internationale certificering kunnen onze klanten ervan op aan dat onze software voldoet aan strenge normen en eisen wat betreft de beveiliging van onze producten én klantgegevens.

 

Daarnaast toont deze ISO-norm ook aan dat niet alleen onze producten, maar onze algehele bedrijfsvoering zich conformeert aan deze internationale security eisen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onze HR en Finance-afdeling: iedereen bij Decos volgt de processen nauwkeurig om de veiligheid van onze dienstverlening te waarborgen.

 

Vragen over onze ISO-certificering of andere vragen over databeveiliging bij JOIN of Decos? Dan kun je bij onze security officers Frans Dondorp en Paola Zizola terecht via security@decos.com.