De EvenementAssistent is het meest complete en intelligentste evenementenformulier van Nederland. En het programma is nog gemakkelijk te gebruiken ook. Met de EvenementAssistent hoef jij straks geen aanvullende informatie per mail meer op te vragen.
In traditionele formulieren kunnen evenementorganisaties van alles schrijven. En dus zijn er veel verschillende antwoorden die daarna aanpassingen en aanvullingen nodig hebben. Met EvenementAssistent kun je maar op één duidelijke manier antwoorden.
Bij elke aanvraag ontvang je op basis van de antwoorden van de evenementenmaker direct een risicoanalyse. De meegewogen factoren zijn dan heel breed. Van het aantal bezoekers tot het type evenement en van vuurwerkgebruik tot andere evenementen in de buurt. We vragen alles uit, dus de analyse is heel precies én geautomatiseerd. Blijkt een veiligheidsplan nodig? Dan krijgt de evenementenmaker direct een gestandaardiseerd, voor ingevuld document.
Binnen de EvenementAssistent is de advisering door politie en brandweer helemaal gestroomlijnd. De communicatie verloopt via de EvenementAssistent (en niet via losse e-mails), zodat betrokkenen op ieder moment de juiste documenten kunnen opvragen. Het adviesverzoek is altijd consistent, waardoor de hulpdiensten sneller antwoord kunnen geven. Gebruikt de hele veiligheidsregio het programma? Dan weten we uit ervaring dat de onderlinge afstemming eenvoudiger dan ooit is.
In de EvenementAssistent zit een complete kalender van alle aangevraagde buurtfeesten, optochten en festivals. Daardoor kunnen hulpdiensten en adviesdiensten hun capaciteit beter plannen. Dit overzicht kun je natuurlijk ook publiceren op je eigen site of in lokaal nieuws.
Dankzij de EvenementAssistent kun je aanvragen veel sneller behandelen. Uit onderzoek blijkt dat de evenementcoördinator, de hulpdiensten en de juridische diensten tot maar liefst 15 procent op de uitvoeringskosten kunnen besparen. De professionele evenementenmaker bespaart zelfs nog meer.
Je kunt de EvenementAssistent koppelen aan alle systemen van de gemeente (met het Standaard Uitwisseling Formaat StUF), zoals het zaaksysteem. Ook de landelijke politiekalender is gekoppeld. Zo is de input en output van alle systemen altijd synchroon. Het (handmatig) overtikken van gegevens (en het maken van tikfouten) is verleden tijd.
In tijden van digitale dienstverlening en kunstmatige intelligentie moet elke organisatie werken aan haar digitale transformatie. Met EvenementAssistent zit je dus goed.
Veel evenementenmakers willen ‘gewoon iets leuks’ organiseren, zonder dat ze precies op de hoogte zijn van alles wat daarbij komt kijken. De vragenlijst van de EvenementAssistent werkt daarom direct als de ideale, laagdrempelige checklist. Hebben ze al wel gedacht aan het geluidsniveau, EHBO en wc’s?
In de EvenementAssistent staan maar liefst 2500 beslisregels. Daardoor heb je enorm veel kennis altijd binnen handbereik. Alle informatie van eerdere edities van een evenement zijn bovendien opvraagbaar. Je krijgt zo een database van alle kennis van een evenementcoördinator en andere betrokken personen. Vertrekt iemand naar een andere baan of gaat iemand met pensioen? Dan is de kennisoverdracht zo geregeld.
Onze klanten denken actief mee in de doorontwikkeling van de EvenementAssistent. Zo leren we van elkaar en maken we samen bijvoorbeeld de risicoscan steeds preciezer. Dankzij de standaardisering profiteert jouw gemeente van de inzichten van een ander. Zie hier hoe we dat doen.
Wil je meer weten over EvenementAssistent. Lee-Yan vertelt je er graag meer over.